דלקת בדרכי השתן – להיפטר ממנה אחת ולתמיד

A young asian woman relaxes with her eyes closed in a yoga pose

דלקת בדרכי השתן הינה אחת מן התלונות השכיחות ביותר במרפאה הסינית.
זוהי תלונה המשפיעה רבות על חיי היום יום, וכשהיא חוזרת על עצמה היא גורמת לירידה משמעותית באורח החיים.

מהי דלקת בדרכי השתן ומהם הגורמים לה?

במצב תקין בשתן אין חיידקים, נגיפים, טפילים או פטריות. מרבית הזיהומים בדרכי השתן מקורם בחיידקי E-COLI. שהינם חיידקי מעיים השוכנים דרך קבע במעי הגס. החיידקים מתיישבים בפתח השופכה וגורמים להתפתחותה של דלקת. אם החיידקים נכנסים אל תוך שלפוחית השתן הם גורמים לדלקת בשלפוחית. אם הדלקת ממשיכה להתקדם היא יכולה אף לגרום לדלקת באגן הכליה.

דלקת בדרכי השתן - ילדזיהומים בדרכי השתן יכולים גם לנבוע ממעבר של חיידקים בזמן קיום יחסי מין. במקרים אלו החיידקים הם בד"כ חיידקי קלמידיה או מיקופלסמה.

אצל נשים שכיחות הדלקות בשלפוחית השתן גבוהה פי חמש מאשר אצל גברים. זאת מכיוון שאצלן השופכה קצרה יותר מזו של הגברים וכן שרירי הסוגר מעטים יותר, כך שהדבר מאפשר חדירה מהירה יותר של מזהמים אל מערכת השתן.

גורמים נוספים לדלקות הם: שימוש באנטיביוטקה לעיתים קרובות, מתח, תזונה לקויה ועתירת סוכרים, הריון, ליקויים במבנה האנטומי, חוסר איזון הורמונאלי.

דלקת בדרכי השתן והרפואה הסינית

מבחינת הרפואה הסינית אחד הגורמים למחלה הינו לחות חמה, כלומר לחות נובעת מן הטחול. בנוסף כליות חלשות תורמות להחלשות השלפוחית ולפלישת פתוגנים לתוכה, לחות חמה יכולה גם לעלות אל הכליות ולגרום לסימני כאב, דחיפות ותכיפות במתן שתן. כאשר הלחות חוסמת את המחמם האמצעי יהיו גם סימני תיאבון ירוד, הקאות ושלשולים.

סינדרום שכיח נוסף הינו סטגנציה של צ'י הכבד וסטגנציית דם. תסכול, כעס, טינה, מתח מיני, רגשות מודחקים ומלח פוגעים בתנועה החלקה של צ'י הכבד, מכיוון שהמסלול האנרגטי של הכבד עובר גם באיזור האגן. הזרימה באיזור הזה נפגעת ואז מופיע כאב ותנועת הנוזלים נתקעת ומתבטאת כפגיעה במערכת השתן. סטגנציה של צ'י הכבד עשויה להסתבך עם פתולוגיות אחרות. הרגשות שתוארו יוצרים בגוף חום סטגנטיבי, חום זה הוא שגורם ללחות שנובעת מן הטחול להפוך לחמה. הלחות החמה והסטגנציה גורמות לבעיית זרימה תקינה באגן והחמרה של הסינדרום תהיה סטגנצית דם באיזור. איברים אחרים שמבחינת הרפואה הסינית נפגעים אנרגטית בפתולוגיה של דלקות בדרכי השתן הם המעי הדק והלב.

אם קיימת נטיה לדלקות חוזרות כדאי לטפל ברפואה סינית באופן מניעתי.

כאשר פונים למטפל ברפואה סינית המטפל יבחן את המטופל/ת שלפניו בכלים של הרפואה הסינית: דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול מלא. זאת כדי לפתור את שורש הפתולוגיה. לאחר איסוף הנתונים המטפל יתאים למטופל/ת תכנית דיקור וצמחים סיניים ויתן הנחיות לתזונה ואורח חיים.

המלצות לאורח חיים:

  • להקפיד לשתות לפחות 10-12 כוסות מים ביום ובזמן דלקת אפילו יותר.
  • באופן כללי כדאי גם לקחת חמוציות מאכות טובה (כתוסף) לא בצורה של משקה (בד"כ הם מומתקים) אלא כתוסף מזון.
  • ניתן גם לשתות תה סרפד, הנחשב למשתן. בזמן דלקת אפשר לשתות אפילו 5 כוסות תה סרפד ביום (לא בזמן הריון).
  • הטלת שתן מיד לאחר מגע מיני.
  • הימנעות מהתאפקות להטלת שתן.
  • פורטפוליו מאמרים - כללי - אדם עושה מדיטציה רקע לבןתוסף פרוביוטי- כדי לשקם את אוכלוסית המעיים. להקפיד על כך במיוחד לאחר נטילת אנטיביוטיקה.
  • המנעות מצריכת סוכרים פשוטים הפוגעים במערכת החיסונית.
  • אצל נשים לאחר השתנה או פעילות מעיים, חשוב להקפיד ולנגב מלפנים לאחור- כדי להקטין את סיכוי העברת החיידקים מפי הטבעת אל איזור השופכה.

פורסם גם באתר Reader – מוזמנים להיכנס כאן

לקביעת תור ולייעוץ טלפוני מלאו את הטופס ואחזור אליכם

מאמרים אחרונים

WhatsApp chat
Call Now Button