תסמונת המעי הרגיש (רגיז)

כאבי מחזורטלי, אשה בת 40, הגיעה אלי כשהיא סובלת מכאבי בטן עזים ובלתי פוסקים, נפיחויות בבטן ויציאות בלתי סדירות. היא כבר הייתה מותשת מבדיקות שונות, טיפולים שונים ומשונים אליהם פנתה ו… כבר החלה לחוש כי מדובר בגזירת חיים – לחיות עם אי הנוחות ועם הכאב הבלתי פוסק. טלי ויתרה על טיולים, בילויים שחייבו אותה להתרחק מהבית וכל נסיעה ארוכה חייבה הצטיידות מיוחדת וחשש תמידי. ואז היא הגיעה אלי.

במסגרת הטיפול שלי, הכולל הסתכלות על האדם שמולי כעל מכלול שלם ומשלב התייחסות לגוף ונפש כאחד, אבחנתי חולשת טחול וסטגנציה של הכבד. הטיפול כלל שילוב בין דיקור סיני, הנחיות תזונה ספציפיות, טיפול בתטא הילינג ובאייפק. לצד כל אלה, בדקתי מהם הקשיים והקונפליקטים בחייה. ביחד עבדנו על דרכי ההתמודדויות שלה ועל האמונות והערכים שמנחים אותה וניסינו לייצר ניתוח והבנה של מה נכון לה היום ומה כבר לא. כבר לאחר טיפול אחד חל שיפור. לאחר 3 טיפולים נוספים טלי העריכה את השיפור בכ-80%. באופן מדהים, בהמשך, הבעיה נפתרה לחלוטין. נשארנו בקשר טיפולי וטלי הגיעה למספר טיפולים נוספים כדי לעבוד על תחומים נוספים בחייה בהם הרגישה כי תרצה להתקדם ולעשות שינוי. אולם בעיית המעי הרגיש כבר איננה חלק מחייה.

הבעיה ממנה סבלה טלי מכונה "תסמונת המעי הרגיש" (או "המעי הרגיז"). וטלי ממש איננה היחידה. מדובר בתופעה שכיחה ביותר. בקרב האוכלוסייה המערבית שכיחות הסובלים ממנה מוערכת בכ – 10-20%. זוהי למעשה, בעיית העיכול השכיחה ביותר השולחת אנשים אל הרופא. שכיחות הנשים הסובלות ממנה גדולה פי שלושה מזו של הגברים. כאבי הבטן המלווים את תסמונת המעי הרגיז מלווים ביציאות בלתי סדירות, עצירות או שלשולים, יציאה רירית, ריבוי יציאות או מיעוט שלהן, נפיחות של הבטן, תהליך ההתרוקנות מלווה במאמץ ו/או כאב, ולעתים סימפטומים נוספים מלווים את העניין כמו צרבת, כאב בחזה, כבדות גפיים, עייפות ואפילו תופעות נפשיות של חרדה ודיכאון. העניין עשוי להיות לא נעים ומינורי ועד מאד אינטנסיבי ופוגע באיכות החיים, אך בכל מקרה – מדובר בבעיה.

גישות ושיטות טיפול וריפוי שונות (שינוי אורח חיים, תזונה, מגע, דיקור סיני, טיפול תרופתי…), תיאוריות מערביות וסיניות – כולן מתייחסות אל התופעה הזו, כל אחת בדרכה. אולם כולן מסכימות כי מדובר בתופעה מורכבת שאיננה נובעת מבעיה ספציפית ברורה וכך, גם הטיפול בה : שינוי של היבט מסוים בסגנון החיים או בתזונה, או התייחסות רגשית, עשויים להביא לשינוי לטובה במצבו הבריאותי של הסובל מהתופעה.

מה אומרת הרפואה המערבית על התופעה?

בתיאוריות המערביות ההסבר המדעי הוא זה שמוביל תמיד את התהליך : סיבה, תוצאה וטיפול. הרפואה המערבית מצאה במחקריה על תסמונת המעי הרגיז, כי אצל הסובלים ממנה הופיעו שינויים בקשרים העצביים וההורמונאליים המקשרים בין המוח לבין מערכת העיכול. הגורמים לשינויים הללו עשויים להיות תורשתיים, סביבתיים או נפשיים. בפועל, מתרחש אחד מכמה תהליכים : הפרעה בתנועתיות של המעי – משהו משתבש בתנועתיות המעי הגס או הדק וזה מה שגורם לשלשולים, או תנועתיות בלתי מספקת הגורמת לעצירות. הסבר נוסף של הרפואה המערבית מתייחס לסף נמוך של כאב (סובייקטיבי) בדופן המעי. אפילו במצבים של תוכן בעל נפח לא גדול שאצל מרבית האוכלוסייה לא יגרום לכאב – לאנשים מסוימים עלול מאד להציק ; תהליך נוסף הוא זה של סיבות נפשיות – ידוע לנו כי כאבי הבטן מוחמרים בתקופות של לחץ ומתח נפשי. מחצית מן החולים בתסמונת המעי הרגיז הפונים לטיפול, מדווחים גם על בעיות נפשיות עם שכיחות גבוהה לחרדה ולדיכאון. וכאן נכנסת "שאלת הביצה והתרנגולת"…… אולם בכל מקרה, תסמונת המעי הרגיז היא בעיה כרונית. הסובלים ממנה בדרך כלל מתחילים לדווח על סימפטומים החל משנות העשרה המאוחרות לחייהם ועד לשנות העשרים שלהם. האבחנה נעשית עפ"י הסימפטומים עליהם מדווח החולה ולאחר שנשללת בעיה אורגנית.

ומה אומרים על כך הסינים ?

ההתייחסות של הרפואה הסינית היא אל הגוף והנפש כאל מכלול שלם. בשלב האבחנה, אצל הסובל מתסמונת המעי הרגיז, מובאים בחשבון ההיבטים הגופניים והנפשיים כאחד. המטפל הסיני יבדוק את הדופק של החולה, את הלשון שלו, ישאל על המחלות הנמצאות אצלו "ברקע" ולצד זה, יבחן את מצבו הרגשי השלם. בבסיס הדברים, ישאף המטפל הסיני להחזיר למטופל את האיזון בגופו ובנפשו, בהתאם לאבחנה סינדרומית שיעשה. מתוך תיאוריית היין והיאנג עליה מבוססת התורה הסינית, המטפל הסיני ייצר מיפוי של האיברים השונים לפי רמת האיזון שלהם : עודף של יין או של יאנג או החוסר באלה, בכל אחד מאברי הגוף. לצד אלה, יאבחן המטפל הסיני מצבים נוספים כמו של חוסר צ'י, סטגנציה, יובש, לחות, חום, קור ועוד. למשל, סימפטום של צואה רכה ומתפזרת מצביע על עודף לחות במעיים. המטפל הסיני יתייחס אל כל איבר גם בהיבט של רגשות, צבע, מרדיאנים ועוד. ברפואה הסינית המעיים לא מופיעים בפני עצמם והם מקושרים בקשר הדוק לטחול, לכבד ולכליות. המטפל הסיני יאבחן ולפי מסקנותיו, יתאים דיקור במחטים סיניות וטיפול במגע ובפורמולות צמחים, לצד הדרכה על אורח חיים ושינוי תזונה.

גישת הטיפול שלי

מציעה פתרון מקיף ומדויק לבעיות בריאות גופניות ונפשיות המתעוררות אצל המטופלים, במרפאה שלי אני משלבת מגוון של כלים טיפוליים וכורכת יחד את הטיפול הסיני – אבחנה וטיפול. אני מתייחסת לגוף ולנפש כאל מכלול וטיפול באמצעות דיקור במחטים סיניות, תזונה מיוחדת, שינוי באורח החיים, ועוד. ובשילוב עם אלה, התייחסות לשיטת ההומו טוקסיקולוגיה – התייחסות לבעיות פיזיולוגיות כתוצר של מצב רעילות הקיים בגוף – המשלבת מדע קונבנציונלי עם הומיאופתיה ומנסה לעזור לגוף במשימת ניקוי הרעלים. העבודה המיוחדת המתבצעת בקליניקה שלי, מאפשרת למטופל לקבל סינתיזה טיפולית ויעילה בין מגוון שיטות ומעטפת הוליסטית המתייחסת אל כל היבטי המחלה ומשלבת מגוון גדול של כלים – דיקור, צמחי מרפא, הומוטוקסיקולוגיה, אייפק, NLP, תטא, התייחסות לתזונה, למצב הנפשי ועוד. ובכך ייחודו של הטיפול שלי!!.

המעי הרגיז היא דרכו של הגוף לאותת לנו על הצורך בשינוי. על אי נחת מהיבט מסוים של דרך החיים. מכיוון שההתייחסות הרווחת אל הבטן כאל אחד מן המקומות המרכזיים שבהם באות לידי ביטוי התחושות והרגשות – שם מופיעה הבעיה הפיזית שהיא, במקרים רבים, איתות על בעיה עמוקה הרבה יותר. צורך בשינוי כלשהוא בצורת החיים, כמו גם צורך ב"ניקוי" של רגשות כמו כעס, חרדה, עלבון, צער…. ההקשבה לגוף, היווצרותה של מודעות למשהו עמוק שמתרחש, יאפשרו לנו לטפל בשורש הבעיה ולרפא גוף ונפש, זה באמצעות זה. אני מתייחסת אל המכלול הזה בכל תהליך טיפולי ומוכיחה שוב ושוב כי האדם הוא יצור מורכב ומעניין, אשר מתוך הסתכלות מקיפה ושלמה – הוא ניתן לריפוי.

כ"תלמידה נצחית" אני רוכשת כל הזמן כלים טיפוליים מגוונים נוספים על מנת להציע את הטיפול הטוב, המדויק והיעיל ביותר. ההתייחסות ההוליסטית אל הגוף והנפש המשלבת תפיסות עולם שונות והידע והניסיון שנצברו בהן, ובאמצעות אמנות של הקשבה, התעמקות, סקרנות, יכולת אמפאטית, סבלנות, רגישות והמון ניסיון, אני שמחה להגיע עם מטופליי אל מקומות של טוב ושל הצלחה.

על קצה המזלג – טיפים להקלה:

  • לאכול מעט והרבה : הקפד על ארוחות מסודרות – 4-5 ארוחות קטנות לאורך היום
  • סיבים : צרוך סיבים תזונתיים – פירות, ירקות, דגנים מלאים, סובין,
  • מים חיים : שתה הרבה מים – 10-12 כוסות מים ביום
  • חלב? לאו דווקא : מומלץ שלא לצרוך חלב בקר ומוצריו
  • כדאי להימנע מצריכת סוכר ופחמימות מעובדות
  • סגור את הבר : כדאי להימנע מאלכוהול, משקאות מכילי קפאין, שוקולד ומזון מתובל
  • וגם – מספיק כבר עם הסיגריות : חשוב להימנע מעישון !!
  • מומלץ לצרוך מוצרים פרוביוטיים , מכיוון שחלק גדול מן הסובלים מתסמונת המעי הרגיש רגישים לחלב, ההמלצה שלי היא לצרוך פרוביוטיקה באמצעות תוסף איכותי ולאו דווקא ביוגורט.
  • מומלץ להמעיט במזונות מגבירי היווצרות גזים (קטניות, כרוב, וכיוב')
  • גם את הג'אנק להשאיר בצד : מומלץ להימנע מאכילת מזונות שמנים, מטוגנים, חמאה, מיונז, בשר אדום.
  • דיאטה, אבל לא כזו : מומלץ להימנע מממתיקים מלאכותיים ומוצרי דיאט
  • והברור תמיד : פעילות ספורטיבית קבועה היא מתכון בטוח המקדם את הסדרת פעילות המעיים, משחרר מתחים ומסייע לגוף ולנפש

אם את/ה או מישהו יקר לכם סובלים מן התופעות המתוארות כאן – אין צורך להמשיך ולסבול. יש לי  נסיון טיפולי רב והצלחות טיפוליות בהקלה וריפוי מעי רגיש. השאירו את פרטיכם למטה עוד היום ואשמח לחזור אליכם בהקדם!

לקביעת תור ולייעוץ טלפוני מלאו את הטופס ואחזור אליכם

מאמרים אחרונים

WhatsApp chat
Call Now Button