סימפיזיוליזיס טיפול טבעי

סימפיזיוליזיס הוא מצב רפואי שבו המפרק המחבר בין עצמות האגן, המכונה סימפיזיס פוביס, הופך להיות רפוי או נפגע. זה יכול לגרום לכאבים עזים באזור האגן, הגב, הירכיים ואפילו הרגליים. הכאב עלול להחמיר בזמן פעילות גופנית, הליכה, עלייה במדרגות ואפילו בפעולות פשוטות כמו התהפכות במיטה.

למה זה קורה?

הסיבה המדויקת לסימפיזיוליזיס אינה ידועה במלואה, אך ההשערה היא שהיא קשורה לשינויים הורמונליים המתרחשים במהלך ההיריון. הורמונים אלו גורמים להרפיית הרצועות והמפרקים בגוף, דבר המאפשר לאגן להתרחב ולהתכונן ללידה. אצל חלק מהנשים, הרפיה זו עלולה להיות מוגזמת ולגרום לכאב ולבעיות בתפקוד.

איך תדעי שזה קורה לך?

התסמין העיקרי של סימפיזיוליזיס הוא כאב באזור האגן, במיוחד במרכז, בחלק הקדמי או האחורי. הכאב עלול להקרין לגב התחתון, לירכיים ואפילו לרגליים. בנוסף לכאב, את עלולה לחוות גם קושי בהליכה, עלייה במדרגות, התהפכות במיטה ואפילו ישיבה או עמידה ממושכת.

אל תתעלמי מהכאב!

חשוב מאוד לא להתעלם מהכאב ולפנות לרופא בהקדם האפשרי. אבחון וטיפול מוקדמים יכולים לסייע בהפחתת הכאב ולשפר את איכות החיים במהלך ההיריון ולאחריו.

איך מטפלים בסימפיזיוליזיס?

הטיפול בסימפיזיוליזיס הוא בדרך כלל שמרני וכולל:

  • פיזיותרפיה: תרגילים לחיזוק שרירי הליבה והאגן, מתיחות ושיפור היציבה יכולים לסייע בהפחתת הכאב ולשפר את התפקוד.
  • חגורת תמיכה לאגן: חגורה זו מספקת תמיכה לאגן ומפחיתה את העומס על המפרק הפגוע.
  • טיפול תרופתי: במקרים של כאב חמור, הרופא עשוי להמליץ על משככי כאבים או תרופות אנטי-דלקתיות.
  • מנוחה: מנוחה והימנעות מפעילות גופנית מאומצת חשובים להפחתת הכאב ולריפוי.

לידה עם סימפיזיוליזיס – האם זה אפשרי?

ברוב המקרים, נשים עם סימפיזיוליזיס יכולות ללדת לידה רגילה. עם זאת, חשוב להתייעץ עם הרופא ועם הצוות הרפואי בבית החולים כדי לתכנן את הלידה בצורה הטובה ביותר. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בניתוח קיסרי.

החלמה לאחר לידה

לאחר הלידה, הכאב בדרך כלל משתפר בהדרגה, אך ההחלמה המלאה עשויה להימשך מספר שבועות או חודשים. חשוב להמשיך בפיזיותרפיה ולבצע את התרגילים המומלצים כדי לחזק את שרירי האגן ולמנוע הישנות הבעיה בהריונות הבאים.

שאלות ותשובות

האם סימפיזיוליזיס מסוכן לעובר?

לא, סימפיזיוליזיס אינו מסוכן לעובר. עם זאת, הכאב והקושי בתפקוד עלולים להשפיע על איכות החיים של האם במהלך ההיריון ולאחריו.

האם סימפיזיוליזיס יחזור בהריונות הבאים?

יש סיכוי גבוה יותר לסימפיזיוליזיס בהריונות הבאים, אך לא בהכרח. חשוב להקפיד על חיזוק שרירי האגן ולבצע את התרגילים המומלצים כדי להפחית את הסיכון להישנות הבעיה.

האם יש דרכים למנוע סימפיזיוליזיס?

אין דרך ודאית למנוע סימפיזיוליזיס, אך שמירה על אורח חיים בריא, פעילות גופנית מתונה וחיזוק שרירי האגן לפני ההיריון עשויים לסייע.

מתי לפנות לרופא?

אם את חווה כאב באזור האגן במהלך ההיריון, חשוב לפנות לרופא בהקדם האפשרי כדי לקבל אבחון וטיפול מתאימים.

סימפיזיוליזיס הוא אמנם אתגר לא פשוט, אך עם טיפול ותמיכה מתאימים, ניתן לצלוח אותו בהצלחה. זכרי, את לא לבד! אל תהססי לפנות לרופא, לפיזיותרפיסט ולקבוצות תמיכה כדי לקבל את העזרה והמידע הדרושים לך.

ההריון הוא תקופה של שינוי, שלא אחת נלווים לה כאבים בגב התחתון ובאגן .50ֵ- ֵ70ֵ אחוזים מן הנשים ההרות סובלות מכאבי גב.  כמובן שנשים בעלות משקל יתר ונשים שסבלו מכאבים מסוג זה לפני ההריון, סיכוייהן לסבול מכאבי גב במהלך ההריון רבים יותר.

ספציפית לגבי התופעה של סימפיזיוליזיס (כאבים והקרנות מאיזור המפשעה) זוהי תופעה שכיחה יחסית בהריון ונוטה להופיע פחות בהריון ראשון ויותר בהריונות שאחריו (נשים "ולדניות" – בעגה הרפואית). סימפיזיס פוביס הינו הסחוס המחבר בין עצמות האגן מלפנים, באזור שמתחת לשערות הערווה. יחד עם שני המפרקים שנמצאים בין עצמות האגן לסקרום, הסימפיזיס פוביס ממלא תפקיד חשוב בייצוב האגן באופן יציב בזמן פעילות, בכל תנוחה אשר בה מעורבות הרגליים. אם המפרק אינו מחוזק היטב  הוא אינו מתפקד ביעילות ונוצר לחץ על מפרקי האגן הבא לידי ביטוי בכאב במקומות האופייניים: מפשעה, ירך, מפרקי האגן, כאבי גב ועוד.

הסיבות לסימפיזיוליזיס פוביס

  1. שינויים ביציבה – ככל שהעובר גדל, משקלו גורם לשינויים במרכז הכובד וביציבה. העלייה במשקל והגדלת הקער המותני (לורדוזה) יוצרות עומס גדול על שרירי הגב התחתון ומקשות על תפקודה של האשה בתנוחת עמידה .הגב נאלץ להתאמץ כדי לתמוך במשקל הנוסף וכדי לשמור על זקיפות, ומאמץ זה עלול לגרום לכאבים ולמחושים שונים בגב, בצוואר, בזרועות וברגליים.
  2. הורמונים – במהלך ההריון הגוף מפריש הורמון הנקרא "רלקסין". הפרשת ההורמון רלקסין בצרוף השפעתו של הפרוגסטרון , גורמת לרפיסות של הרצועות באזור אגן הירכיים ולגמישות רבה יותר של המפרקים, כהכנה לקראת תהליך הלידה. שינויים אלו ברצועות ובמפרקים עלולים לפגוע ביכולת הנורמלית של הגב לתמוך בגוף.
  3. מתח – למתח פסיכולוגי במהלך ההריון יש השפעה על כאבים בגב התחתון.
  4. היסטוריה קודמת של כאבי גב – לאישה שסבלה מכאבי גב בטרם הריון עלולה להיות חולשה בגב, ולכן ייתכן שתהיה מועדת לכאבים בזמן ההריון – זמן שבו הגוף עובר שינויים ונאלץ להתמודד עם הכבדה נוספת על הגב.
  5. ליקויים ביציבה בחיי היומיומית – יציבה מרושלת, עמידה ממושכת וטכניקות שגויות של הרמה ושל כפיפה עלולים לגרום לכאבים בגב התחתון או להעצים אותם.

הקפידי לשמור על גובה שווה של עצמות האגן בישיבה ובשכיבה:
בישיבה הימנעי משיכול רגליים (אין להניח רגל על רגל, וקיימת חשיבות רבה לשמירה על זווית זהה של הברכיים, פחות או יותר).
בשכיבה חובה לשמור על תנוחה דומה של הרגליים, ובשכיבה על הצד לא לשלוח רגל אחת אל מעבר לשניה (ומומלץ להניח כרית בין הברכיים).

כיצד אוכל לסייע לך?
ברפואה המערבית אין כל טיפול אמיתי לבעיה מעבר לנטילת משככי כאב שבד"כ אינם גורמים לשינוי מהותי וכמובן שטומנים בחובם תופעות לוואי רבות וסכנות לאם ולעובר.
מנסיוני אני רואה תוצאות קליניות מצוינות משילוב טיפולי של מגע (שיאצו / טווינא) + דיקור. ראיתי הצלחות מצוינות במרפאה. נשים שבקושי יכלו ללכת מרוב כאב ולאחר טיפול – שניים חוו הטבה משמעותית. חלקן קיבלו ליווי חד שבועי /או פעם בשבועיים עד סוף ההריון, תלוי בחומרת מצבן.
כמטפלת בעלת ניסיון רב אני מייחסת חשיבות רבה לקשר בין גוף ונפש חשוב לי תמיד להתייחס גם לפן הרגשי בחייה של המטופלת. השילוב ההוליסטי שבין גופנפש מגביר את יעילות הטיפול ודיוקו.
נשים שאינן פונות לטיפול בבעיה מבעוד מועד נאלצות במקרים חמורים של כאב ללדת בעל כורחן בניתוח קיסרי על כל הסיבוכים והסכנות הכרוכים בכך.
לשמחתי, כל המטופלות שפנו אלי עקב סימפיזיוליזיס פוביס, ילדו בלידה טבעית לגמרי !

אז אם את סובלת מכאבי מפשעה, כאבים בעצם החיק, כאבי גב, או בכלל אי נוחות בהריון כדאי לך לפנות אלי עוד היום ואשמח לסייע לך ולהקל עלייך!

phone icon
WhatsApp chat
Call Now Button