איך מפסיקים להתעורר בבוקר כשאתם עייפים? – על הטיפול בהפרעות שינה

Bored man waiting in traffic jamמבוגרים זקוקים לכ- 7- 8 שעות שינה בלילה (בגיל הזקנה לרוב ניתן להסתפק בפחות מכך) וכאשר לאורך זמן, אדם אינו מצליח לישון את כמות השעות הדרושה לו, עלול להגרם לו נזק הרבה יותר  משמעותי מאשר הקושי המוכר לרבים מאיתנו, להפרד בבוקר מהמיטה החמה.

הפרעות שינה (אינסומניה) מוגדרות כשינה בלתי מספקת הנובעת מקשיי הירדמות, יקיצות במהלך הלילה, השכמה מוקדמת מדי ושינה שאינה איכותית.

העייפות (הרגילה והכרונית), הנוצרת בעקבות נדודי השינה מביאה לירידה ביכולות המנטליות והקוגניטיביות שלנו ועלולה אף לפגוע במערכת החיסונית שלנו ולהאיץ את   התפתחותן של מחלות לב וכלי דם, סוכרת, פגיעה בתפקודה של בלוטת התריס ועוד…

חלק ניכר ומשמעותי ביותר מאוכלוסית המדינה סובל מהפרעות שינה -כ- 30% מאוכלוסית הבוגרים במדינת ישראל סבלו/ או סובלים מהפרעה שכזו..

Tired businessman sleeping on a laptopאז איך ניתן לטפל בהפרעות שינה?

הטיפול המערבי (הקונוונציונלי) בהפרעות שינה מתמקד במתן תרופות מרגיעות ותרופות משרות שינה המאפשרות למטופל להרדם ולישון שינה רצופה. אבל, חשוב לדעת שתרופות אלו ברובן הינן בעלות השפעה ממכרת וכאשר מתחילים להשתמש בהן, קשה מאוד להרדם בלעדיהן. יש להן תופעות לוואי רבות ומצטברות ובעיה נוספת היא שכאשר אדם נרדם בהשפעת התרופות, אין מדובר בשנת לילה איכותית, עם מחזורי שינה תקינים שהינם משמעותיים מאוד לבריאותנו.

Sleeping giant panda babyטיפול טבעי ויעיל להפרעות שינה

הטיפול שמציעה הרפואה הסינית, הינו טיפול טבעי ויעיל שמסייע לגוף להחזיר לעצמו את האיזון שהיציאה ממנו היא שהביאה להפרעת השינה. בכך, נפתרת למעשה בעיית הבריאות שהפרעת השינה היתה רק אחד מהסימפטומים שלה, ולצד חזרתה של השינה הטובה ירגיש המטופל שיפור בהיבטים נוספים בחייו.

ומה הם הגורמים להפרעות בשינה?

על פי הרפואה הסינית הגורמים העיקריים להפרעת שינה (אינסומניה) הם: מתח, עומס רגשי וחוסר שקט המחלישים במהלך היום את הטחול והכבד, ולטווח ארוך פוגעים גם בתפקודם של הריאות, הלב והכליות.

שינה שאינה שקטה ומלווה בחלומות רעים ויקיצות מרובות במהלך הלילה מעידה על חסימה של אנרגיית הכבד. הכבד על פי הרפואה הסינית מבטא כעסים, מתחים והדחקות- זאת מן ההיבט הרגשי-נפשי. בהבט הפיזי- הכבד קשור לתזונה שאינה מתאימה, רעלנים במזון, עומס תרופות, צבעי מאכל, חומרים משמרים ומזיקים.

לעומת זאת, כאשר הקושי הינו בהירדמות ומטופל חש דופק מהיר (פלפיטציות)  גם בזמן מנוחה הדבר מעיד על חוסר הזנה של הלב.

גם מצבים של חוסר איזון תזונתי ישפיעו על איכות השינה שלנו והשילוב של חוסר שינה עם  מאמץ גופני ממושך גורם להחלשת הכליות היוצרת חוסר איזון הורמונלי ומחמירה אף יותר את תופעות האינסומניה.

Woman with a headacheסיפור מקרה: מאיה חזרה לישון. וגם לחייך…

מאיה, בת 37 הגיעה אליי לקליניקה בעקבות קושי להרדם שנמשך מזה מספר חודשים. היא התלוננה על גלי חום הפוקדים אותה בלילה ומעירים אותה, שוב ושוב, כשהיא שטופת זיעה וכמובן מתקשה לחזור לישון.

מאיה סיפרה שהיא מוצאת את עצמה הולכת בבית הלוך ושוב באמצע הלילה בנסיון לעייף את עצמה עד שתצליח להרדם. בבוקר היא קמה עייפה, מתקשה לתפקד ביעילות ואפילו להשאיר את העיניים פקוחות, ובכל פעם שהיא מרגישה נפילת אנרגיה, היא אוכלת בכדי להתאושש מה שגורם לה בנוסף להפרעת השינה גם להשמין.

התחלנו בטיפול שהתבסס על הרפואה הסינית וכלל גם מעבר לתזונה נכונה המותאמת לסוג הדם ולהעדפותיה של מאיה. בנוסף, מאחר ובבסיס הפרעת השינה היו גם גורמים רגשיים שהעמיסו והכבידו על הגוף, שילבתי בטיפול גם אבחון עפ"י שיטת אייפק, ריפוי ביוארגונומי ועבודת מודעות עם כלי NLP.

כבר לאחר טיפול הדיקור הראשון דיווחה מאיה על שיפור ניכר ועל כך שהצליחה סוף סוף לישון טוב בלילה, שינה רצופה ולקום בבוקר רעננה.

מכאן הדברים השתפרו עוד, מאיה המשיכה לישון היטב באופן עקבי לילה אחר לילה, כשבמקביל, היא הרגישה שהיא נינוחה יותר עם עצמה ובתוך מערכות היחסים עם הסובבים אותה – זוגיות, ילדים, חברים ועמיתים לעבודה.

לאחר חודשיים, סיימנו את הטיפול וכיום מאיה מגיעה אליי מדי פעם, אחת  לחודש – חודשיים, לצורך "תחזוקה"  וטיפול בשל המצב הקיים.

sleeping newbornומה איתכם?

  • גם אתם שוכבים שעות ערים במיטה, מותשים אבל לא מצליחים להרדם?
  • גם אתם מתעוררים כמה פעמים בלילה וקמים בבוקר עייפים יותר משהייתם כשהלכתם לישון?
  • או שאולי יוצא לכם להתעורר מוקדם מדי בבוקר, אתם רוצים להמשיך לישון עוד אבל השינה פשוט לא מגיעה?

אם עניתם ב"כן" לאחת או יותר מהשאלות האלו

צרו איתי קשר עוד היום ואשמח לעזור לכם

מיכל 052-8728526

phone icon
WhatsApp chat
Call Now Button