הריון זה כואב? לפעמים כן ויש מה לעשות בעניין

כאבי הריון - בחילות הריוןאמרו לך שהריון זו לא מחלה. אמרו לך גם שהריון הינו שלב טבעי בחייה של האשה והגוף שלה יודע כיצד להערך לשינויים הפיזיולוגיים והנפשיים הבאים עימו ולהתמודד בעצמו עם כאבי הריון.
אז אמרו…! אבל את בכל זאת מרגישה לא ממש במיטבך בזמן ההריון. כמטפלת  שמלווה נשים, חשוב לי לומר לך שזה לא פינוק —  לכל גוף ישנן הרגישויות שלו ואין שום סיבה שתסבלי מכאבי הריון ותופעות שונות רק משום שכולם אומרים ש"אחרי הלידה זה יעבור".

כחלק מהטיפול שלי בנשים בכל מעגל הפוריות, אני מסייעת להן גם בקשיים אותם הן חוות במהלך ההריון. זה יכול להיות כאבי הריון ודלקות שונות, בחילות הריון, כאבי ראש, תופעות עוריות, אלרגיות, חולשה של מערכת החיסון, הופעה של סכרת הריון, עליית לחץ דם בהריון, ורידים בולטים ומכאיבים, הכנת הגוף והנפש (של האם ושל העובר) לקראת הלידה והאמהות, זירוז טבעי ללידות שאינן מתקדמות על מנת להמנע מהליכי זירוז מלאכותיים וניתוחים קיסריים ועוד.

אחד מהקשיים השכיחים ביותר, בו אני מטפלת הוא סימפיזיוליזיס פוביס (כאבים בעצם השת במהלך ההריון) – הפוגע באופן משמעותי באיכות חייה של האשה במהלך ההריון ובמקרים מסויימים אף מגביל את תפקודה.

אז מה זה בעצם סימפיזיוליזיס?

סימפיזיוליזיס היא תופעה של כאבי הריון במפשעה, בירכייים בגב ובמפרקי האגן. סימפיזיס פוביס הינו הסחוס המחבר בין עצמות האגן מלפנים ובזמן ההריון, כחלק מהשינויים הפיזיולוגיים שעובר האזור חיבורי המפרק מתרופפים, המפרק מתפקד ביעילות פחותה יותר ונוצר עליו לחץ הגורם להופעת הכאבים. הסימפיזיוליזיס נפוץ יותר החל מההריון השני ואילך (אבל פגשתי גם לא מעט נשים שסבלו כבר בהריונן הראשון מתופעה לא נעימה זו)  וישנם מספר גורמים עיקריים המשפיעים על הופעתו:כאבי הריון 1

  1. שינויים ביציבה – ככל שההריון מתקדם והעובר גדל ומתפתח כך משתנה מרכז הכובד של האשה, המשקל מושך אותה קדימה והגב התחתון מתקער. מצב זה יוצר עומס גדול על שרירי הגב התחתון ובכדי לתת לו תמיכה, הגוף מאמץ שרירים אחרים וכך עלולים להיווצר כאבים גם באזורים נוספים ובהם הצוואר והזרועות.
  2. הורמונים – במהלך ההריון הגוף מגביר את הפרשת ההורמונים מסיבות רבות ובין היתר על מנת להגמיש את המפרקים והרצועות כהכנה להתרחבות ללידה. שינויים אלו משפיעים גם על יכולתו של הגב לתמוך ביציבה ועלולים להופעת כאבים באזור האגן, הגב והצוואר.
  3. מתח – עליה במתח הנפשי הינה תופעה שכיחה בתקופת ההריון. בין אם מקורו של המתח בשינויים הורמונליים ובין אם מקורו בחרדות טבעיות או בגורמים אחרים ביטוי הפיזי בשרירים קפוצים ומפרקים נוקשים מהווה את אחד הגורמים המשמעותיים בהיווצרותם של כאבי גב עליהן מתלוננות כשליש מהנשים ההרות.
  4. סיבות היסטוריות – לכל אשה הרגישויות וההיסטוריה הרפואית שלה ובקרב נשים שסבלו עוד לפני תחילת ההריון מכאבי גב, נשים שעברו טראומה כמו תאונת דרכים או פגיעה כלשהי או נשים שיציבתן ו/או תנועתן אינה נכונה  – לרוב בזמן ההריון תהיה החמרה ברמות הכאבים שכן כעת מוטל על הגוף עומס נוסף עימו עליו להתמודד.

מהן הסכנות בסימפיזיוליזיס?

מעבר לכאב ולתחושת אי הנעימות הצפויים לחלוף מיד או בתוך זמן קצר לאחר הלידה, הסימפיזיולוזיס עלול גם להגביל את יכולתה של האשה להתנועע – לעמוד, ללכת, לעלות במדרגות ואף להתהפך במיטה. במקרים חמורים של מגבלת תנועה לכשתגיע האשה ללידה היא לא תוכל לפסק את הרגליים ולכן רבים סיכוייה להזדקק לניתוח קיסרי, עם כל הסיבוכים העלולים להיות כרוכים בכך.

האם ניתן לטפל בסימפיזיוליזיס?

הרפואה המערבית אינה מציעה טיפול הנוגע בשורש הבעיה אלא הקלה סימפטומטית חלקית בלבד באמצעות משככי כאבים, אשר מרבית נשים ההרות מעדיפות להמנע מהם ככל שניתן. רופאים רבים מנסים לעודד את הנשים הסובלות מסימפיזיוליזיס בכך שהם אומרים להן שהתופעה תחלוף לאחר הלידה. אולם מנסיוני, באמצעות שילוב של דיקור עם טיפול במגע ,תרופות הומיאופתיות וטיפול אנרגטי, ניתן להשיג בתוך מספר פגישות הטבה משמעותית ואף ריפוי מלא של הבעיה ולכן אין צורך שנשים ישלימו עם הגזרה, יסבלו במשך חודשים מכאבים ואי נוחות ויסתכנו באפשרות של ניתוח קיסרי. לשמחתי, כל המטופלות שפנו אלי עקב סימפיזיוליזיס פוביס, חוו הקלה משמעותית בתוך זמן קצר וילדו בלידה טבעית וללא סיבוכים

כאבי הריון 2סיפור מקרה: יעל בכתה שהיא פשוט לא מסוגלת לזוז

"הרופא שלי אמר לי שאם מישהו יוכל לעזור לי זו את", במילים אלו פתחה יעל את שיחת הטלפון הראשונה שלנו ויכולתי ממש לראות את דמעות הכאב שיורדות לה. היא היתה בשבוע 30, כבר שבוע שלא הלכה לעבודה וכאבי המפשעה התפשטו גם לגב ולרגליים ונראה היה שמיום ליום הם רק מחמירים. זו היתה שבת, ואני חרגתי ממנהגי וקיבלתי אותה עוד באותו יום כיוון שהרגשתי שמדובר כאן ממש בהצלה.

על פי הרפואה הסינית במהלך ההריון מאבדת האשה חלק ניכר מתמצית אנרגיית הכליות שלה המושקעת רובה, ככולה, בהזנת העובר וכאבי הגב הינם אחד הסימפטומים המובהקים לאובדן אנרגיה זו. כשיעל הגיעה לקליניקה שלי היא התקשתה אפילו בהליכה בשביל הקצר המוביל אל הדלת. לאחר תהליך אבחון ראשוני בחרתי לטפל ביעל בשילוב של דיקור שיאצו שלהם פוטנציאל רב בטיפול בכאבים ודלקת וביכולתם  להשיב לגוף  את האנרגיה שאבדה לו וכן רשמתי לה תרופה הומיאופתית וציידתי אותה בפרחי באך.   כבר בסוף הטיפול הראשון יעל הרגישה יותר נינוחה, הכאבים פחתו באופן משמעותי והיא הצליחה לקום לבדה, ללא עזרה, ממיטת הטיפולים. לאחר שבוע חזרה יעל אל הקליניקה לאחר 4 טיפולים והמיחושים פסקו לחלוטין והיא המשיכה את ההריון בקלות ובנעימים. המשכתי ללוות את יעל עד לסיום ההריון, על מנת להכין אותה ללידה טבעית.

בשבוע 39 ילדה יעל את בנה הבכור בלידה טבעית לגמרי.

אז אם יש לך כאבי הריון במפשעה, כאבים בעצם החיק, כאבי גב, או בכלל אי נוחות בהריון אני יכולה לעזור לך ולהקל עלייך בצורה משמעותית כי אין שום סיבה שתסבלי כך עד הלידה. הזנחת סימפטומים גופניים ואי טיפול בהם  במהלך ההריון עלולה לגרום לסיבוכים מתמשכים שישפיעו גם על הלידה ואחריה.

אין ספק שעדיף לטפל ויפה שעה אחת קודם!

התקשרי אליי עוד היום ונקבע פגישה שאחריה כבר תרגישי אחרת.

מיכל 052-8728526

phone icon
WhatsApp chat
Call Now Button