באילו מצבים בריאותיים אני מטפלת במרפאה ?
בזכות שילוב השיטות שבהן אני משתמשת במרפאה, טווח הטיפולים שלי רחב ביותר. להלן בעיות נפוצות שטיפלתי בהן בהצלחה במרפאתי:
- תחומים רגשיים – מתח, חרדה, בעיות שינה. , קשב וריכוז. תחושת תקיעות בחיים, חוסר מימוש וסיפוק.
- גינקולוגיה ופריון- כאבי מחזור וטרום מחזור – PMS , אי סדירות מחזור הווסת וחוסר פריון, ליווי טיפולי הזרעה, ליווי טיפולי IVF , ליווי הריון, תופעות גיל המעבר
- אורתופדיה – דלקת וכאב.
- כאב ונוירולוגיה – מיגרנה, פיברומיאלגיה.
- הרזיה
- עייפות כרונית וחולשה.
- מערכת הנשימה- אסטמה, שיעול, זיהומים ודלקות חוזרות, אלרגיות, סינוסיטיס.
- מערכת השתן – דלקות חוזרות בדרכי השתן UTI, בריחת שתן ובעיות בערמונית.
- מערכת העיכול – עצירות ושלשול, מעי רגיז IBS- , נפיחות בבטן וגזים., טחורים, פיסורה.
- מחלות עור- אטופיק דרמטיטיס, אקנה, אורטיקריה.
- השמנה
- אנטי אייג'ינג
- דיקור קוסמטי – אקנה, קמטים, כתמים.
מה לגבי ביטוח רפואי, האם אוכל לקבל החזר כספי?
מטופלים אשר מבוטחים במסגרת ביטוחים פרטיים שמקיפים גם את תחום הרפואה המשלימה, יוכלו לקבל החזר כספי לטיפול על סמך קבלות.
כיצד עובד הדיקור ?
הסינים התייחסו ליתרונות הדיקור ואופן השפעתו רק במונחים של צ'י (אנרגיה).
במערב לעומת זאת החל משנות השבעים, נערכו לא מעט מחקרים שבדקו מהם המנגנונים שהדיקור משפעל . על פי המחקרים שהתבצעו במערב עד היום התגלו מספר מערכות עיקריות שהדיקור עובד עליהן. במערכת העצבים המרכזית הדיקור מגביר את הפרשתם של אנדורפינים (משככי כאב טבעיים של הגוף). הדיקור משפיע גם על מערכת העצבים האוטונומית ומכאן נגזרת השפעתו הטיפולית במצבי מתח נפשי. הדיקור משפיע על הציר ההורמונאלי ולכן הינו בעל השפעה בתחום האנדוקריני (הורמונאלי) ומטפל בהצלחה בתחום הפריון ובבעיות בריאותיות שונות שהינן מושפעות הורמונים.
לגבי הטיפול בכאבים, בשנים האחרונות רווחות במערב מספר תיאוריות עיקריות שמנסות להסביר את היעילות הטיפולית. התיאוריה הבולטת ביותר כיום הינה "תיאורית השער". התיאוריה מסבירה כי כאשר אדם סובל מכאב עצבי, גירוי עדין באותו מסלול עצבי יוכל לבטל גירוי חזק (כאב) על אותו מסלול עצבי.
תיאוריה אחרת מסבירה את יעילות פעולת הדיקור בשיכוך כאב כקשורה להשפעתו על שינוי פוטנציאלים חשמליים ברקמות החיבור העוטפות את האיברים והשרירים.
ההסבר הפשוט ביותר הינו שבאזורי כאב בגוף, השרירים מכווצים ואינם מקבלים הזנה טובה של דם. הדיקור מגביר את זרימת הדם, מסייע לשחרור האזור התפוס ובעצם להקלת הכאב.
מה מרגישים בזמן הדיקור ?
הדיקור אינו אמור לכאוב. אך חשוב לזכור כי יש אנשים שרגישים יותר למגע ודיקור. התחושה בזמן הדיקור תלויה גם במצבו הבריאותי של המטופל.
לעיתים מרגישים את חדירת המחט לעור. לאחר שהמחט נמצאת במקומה מרגישים לעתים עקצוץ קל או הקרנה קלה. תחושה זו מבטאה את זרימת הצ'י במרידיאן (האנרגיה). מטרת הדיקור היא לאזן את המטופל וכתוצאה המטופל חש רוגע ונינוחות. המטופל שוכב כ- 20 דקות עם המחטים. אנשים רבים שוקעים בשינה בזמן הדיקור.
היכן ממוקמות נקודות הדיקור ?
נקודות הדיקור פזורות על פני הגוף כולו. לעיתים נעשה שימוש גם בנקודות דיקור באוזן (אוריקולותרפיה).
האם הדיקור מסוכן ?
דיקור אינו מסוכן. חשוב כמובן לקבל טיפול דיקור אך ורק ממטפל שלמד לימודי דיקור במסלול מלא של 4 שנים לפחות והינו מטפל מוסמך ברפואה סינית, מטפל שמכיר את התוויות הנגד ושולט באנטומיה. לטיפול בדיקור בידי מטפל מיומן, על פי רוב אין כל תופעות לוואי.
האם המחטים חד פעמיות ?
המחטים בהן משתמשים בדיקור הן חד פעמיות וסטריליות ומושלכות למיכל לאיסוף פסולת רפואית בגמר הטיפול.
מה קורה בפגישה הראשונה?
הפגישה הראשונה ממושכת יותר מן הפגישות שלאחריה. בפגישה הראשונה אני עורכת אבחון כדי להכיר את המטופל ולדעת פרטים רבים ככל האפשר עליו. אני משלבת בדיקות אבחנה מעולם הרפואה הסינית: אבחנת דופק, לשון ובטן, אבחנה מרידיאנית וגם מתייחסת לבדיקות מעבדה ו/או הדמיה שהמטופל עבר. חשוב לי לדעת אילו תרופות ותוספי מזון נוטל המטופל.
מטרת האבחון היא לגלות מהו מקור חוסר האיזון ממנו סובל המטופל ולהתאים לו את הטיפול המתאים לו ביותר שיוביל לתוצאה אפקטיבית. בפגישה הראשונה בנוסף לאבחנה אני משלבת דיקור והמטופל מקבל המלצות תזונה ראשוניות ומרשם הומוטוקסיקולוגי ו/או צמחים סיניים ו/או תוספי תזונה.
ביקורים חוזרים:
בכל טיפול בתחילת המפגש אני שואלת את המטופל שאלות שעוזרות לי לדעת על שינוי במצבו הבריאותי . אני בודקת אבחנת לשון , דופק ובטן. על פי מצבו הרגשי – גופני של המטופל, אני ממשיכה בטיפול.
מהו מספר הביקורים הנדרש , כמה טיפולים ידרשו ?
תלוי מהי הבעיה הרפואית ממנה סובל המטופל. טיפול בכאב אקוטי יכול להסתכם בטיפול אחד או שניים בלבד. הטיפול בבעיות כרוניות שמהן המטופל סובל חודשים או שנים אינו יכול להסתכם בטיפול אחד או שניים ויכול להמשך מספר שבועות או חודשים. אך במקרים רבים ניתן יהיה לחוש ולראות שיפור בעוצמת הבעיה, אופיה ותדירותה כבר לאחר מספר קצר של טיפולים. גם לאחר ההטבה מטופלים רבים מחליטים לקבל טיפולים במרפאה כדי לשמור על איכות חייהם ורואים בטיפול חלק משגרה בריאה ששומרת על מצב הגופנפש שלהם במיטבם.
האם ניתן לשלב את הטיפול בטיפולים אחרים ?
אין כל סתירה בין הטיפולים שלי לבין טיפולים אחרים (פיזיותרפיה, אוסתיאופטיה, כירופרקטיקה, הומיאופתיה ועוד). כמובן שחשוב שתציינו אילו טיפולים עברתם או אתם עוברים ותדרשו לפרט את כל התרופות ו/או תוספי התזונה שאתם נוטלים.
מדוע לשלב נטילת תכשירים הומוטוקסיקולוגיים ?
הומיאופתיה מתקדמת או הומוטוקסיקולוגיה הינה שיטת ריפוי מתחום הרפואה המשלימה. היא משלבת בין ההומיאופתיה הקלאסית המסורתית לבין הידע המדעי שנצבר במרוצת השנים מן הביולוגיה, הכימיה, הביוכימיה והפיסיקה וכמובן מן הרפואה המודרנית.
החיים המודרניים מתאפיינים בחשיפה הולכת וגוברת של גופנו לטוקסינים ורעלים, אם באמצעות תרופות, עישון, אלכוהול, קפה, זיהום סביבתי, זיהום אויר, מתח, לחץ, שחיקה ועוד. במהלך החיים אנו צוברים רעלים ואנדוטוקסינים המצטברים בתאים וברקמות הגוף. רעלים אלו גורמים נזק מתמשך לרקמות ולאיברי הגוף ופוגעים בבריאותו האובייקטיבית ובתחושתו הסובייקטיבית של הפרט.
התכשירים ההומוטוקסיקולוגיים משלבים בתוכם מרכיבים מכל עולם החי, הצומח, והדומם כגון תמציות צמחים, מרכיבים אורגנותרפיים, מינרלים, נוסודות, קטליזטורים ביוכיממים ועוד. המרכיבים בתכשירים מצויים בפוטנציות (רמות דילול) הומיאופתיות נמוכות הפועלות לגירוי האיבר, הרקמה, או התא לביצוע אלימינציה והפרשה של הרעלים לדם ומשם למערכת ההפרשה של הרעלים לדם ומשם למערכת ההפרשה ומהגוף החוצה.
כיצד נוטלים את התכשיר ההומוטוקסיקולוגי ?
התכשירים קיימים בצורות הכנה שונות : משחות, טיפות, כדורים, ולעיתים קרובות המטופל מקבל מרשם להכנה המשלבת בין מספר סוגים של תכשירים, כמובן בהתאם לבעיה ממנה הוא סובל. את התכשירים ירכוש המטופל בבית מרקחת המתמחה בהכנות הומוטוקסיקולוגיות.
בשלב האקוטי של הטיפול יתכנו מצבים שהמטופל ייטול את התכשיר/ים בצורה תכופה יחסית. עם התקדמות הטיפול והשיפור במצבו של המטופל הוא יקבל הנחיה ליטול את התכשיר/ים 3 פעמים ביום.
צמחי מרפא סיניים
כיצד נוטלים את הצמחים ?
הצמחים מגיעים כתערובת הנקראת "פורמולה". את הפורמולה ניתן לקבל במספר צורות הכנה. הן יכולות להגיע בצורת צמחים חיים (RAW), אבקה, קפסולות ותמציות. על פי רוב נוטלים את הפורמולה פעמיים – שלוש ביום, תלוי בצורת ההכנה.
את צורת ההכנה של הפורמולה אני קובעת לאחר התייעצות עם המטופל כדי להתאים לו את הצורה הנוחה והיעילה ביותר לנטילה עבורו.
איזה צמחים מכילה הפורמולה ?
המטריה מדיקה הסינית כוללת בתוכה מאות רבות של צמחים. חלק מן הצמחים הם תבלינים מוכרים (דוגמת: קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר וכו') ואחרים אינם גדלים באזורנו. קיים גם שימוש במינרלים ולעיתים מוצרים מן החי. כל הצמחים בפורמולות קיבלו אישור של ה- FDA האמריקאי ומשרד הבריאות הישראלי.
את הפורמולות ניתן לרכוש על פי מרשם שאני מכינה בבית מרקחת שמתמחה בהכנת פורמולות סיניות.
מהי בטיחות השימוש בפורמולת הצמחים ?
שימוש בצמחי מרפא דורש ידע נרחב בתחום. חשוב להיות בעל ידע ברפואה מערבית ולהכיר את ההשפעות ההדדיות שבין הצמחים הסיניים והתרופות המערביות. מטפל מיומן יודע מתי ניתן לשלב ביניהם, מתי להיזהר ומתי בכלל להימנע ממתן צמחים סיניים.
לעיתים עם התחלת הטיפול יתכן שינוי בהרגלי היציאות, תופעות שונות במערכת העיכול, או עירנות יתר. כל התופעות הן הפיכות, חלקן חולפות לאחר יום – יומיים ובחלק מצומצם מן המקרים יהיה צורך בהפסקת נטילת הצמחים, או בשינוי הפורמולה. זוהי הסיבה שתמיד בתחילת הטיפול אני נוהגת לרשום פורמולה שתספיק לשבוע אחר בלבד, כדי לבדוק האם ישנן תופעות לוואי.